donderdag, september 13, 2007

Taste of Jo'burg

Taste of Jo'burg speelde zich af van 6-9 september bij de Wanderers Club (de cricket club van Johannesburg). We hadden besloten om op vrijdag 7 september tijdens de lunch van 1200-1600 uur te gaan.
Taste of Jo'burg gaf ons de kans kennis te maken met de beste restaurants van Joburg.
Ook waren de chef koks aanwezig. Met een aantal van hen hebben we heel leuk gesprek gevoerd. Verder was er de gelegenheid te proeven van de heerlijke gerechten waarmee elk restaurant zich presenteerde. Nou we hebben gesmuld hoor! Bijvoorbeeld: een terrine van gerookte zalm met garnalen remoulade en baby koriander, een burger van eend met foie gras en vijgenchutney, gegrilde garnaal met tequila mayonaise etc. etc.
De restaurants die we zeker gaan proberen zijn Byzance in Lonehill, Roots in Krugersdorp en de Green Truffle. Het restaurant van het Westcliff Hotel, La Bella Terrasse & Homini was ook present. Aan dit restaurant hebben we hele goede herinneringen. Daar hebben we met Mark en Rachel gebruncht op een zondagochtend. Heerlijk gegeten op het terras uitkijkend over Joburg.
Verder waren er een aantal wijnhuizen aanwezig. Dus ook hier moest even geproefd worden. Heerlijke champagne, witte en rode wijnen. Als desertwijn (bij de Belgische chocoladetaart met hazelnoot puree)hebben we Hanepoot gedronken (die moeten we onthouden - heerlijke muskaatwijn). Om circa half vier rolden we richting auto en de rest van de middag hebben we uitgebuikt op de patio!

Geen opmerkingen: