maandag, maart 16, 2009

Norscott Manor

Toen we vorige week het schilderij "Tyres" kochten van Edward Selematsela tijdens de tentoonstelling "Artists under the sun" bij Zoo Lake, kregen we van hem een folder van de galerie in Norscott Manor. Daar was een tentoonstelling met name van landschappen van een aantal Zuid Afrikaanse schilders, waaronder ook Edward.
Omdat ik al een aantal keren over Norscott Manor had gelezen, leek het ons een goed idee deze tentoonstelling te bezoeken en daar dan meteen koffie te gaan drinken.
Buiten een galerie is er ook een bibliotheek gevestigd.
Daarnaast een heel leuk restaurant met een groot terras in een grote, mooi aangelegde tuin. Ook was er een speeltuin voor de kinderen bij.
De tentoonstelling, waar inderdaad schilderijen met mooie Zuid Afrikaanse landschappen, zoals bijv. de Karoo, te zien waren en natuurlijk ook werk van Edward, was klein, maar de wel de moeite waard. Het bleek dat de schilderijen van hem, als je die via de galerie kocht, bijna 2x zo duur waren. Het is dus beter, zoals wij gedaan hadden, om direct van de schilder te kopen als die zijn schilderijen tentoonstelt bij Zoo Lake.
Daarna op het terras heerlijk koffie gedronken. Zoals altijd in het weekend, werden ook hier weer een aantal verjaardagen gevierd. Lange tafels met gasten, bloemen, veel ballonnen en grote taarten.

Geen opmerkingen: