zondag, maart 01, 2009

Irene Village Market

1402 Dichtbij Pretoria bevindt zich een dorpje, Irene. Daar is elke tweede en laatste zaterdag van de maand een country market: de Irene Village Market.
In de Woman and Home stond zo'n enthousiast artikel over deze markt dat wij besloten eens een kijkje te gaan nemen. Toen wij onze auto op een groot veld gingen parkeren, zei Gerard: " Dat lijkt Dick wel die daar staat - het is Dick die daar staat!".
Bleken inderdaad Dick en Cokky (LC Woerden Castellum Laurum) bij hun dochter Kirsten, haar man Micha en hun zoontje Noah op bezoek te zijn en toevallig net ook die zaterdagochtend de Irene Village Market te bezoeken! Wat een toevallige verrassing! We hebben meteen een datum afgesproken om met elkaar te gaan lunchen. Zij gingen met familie nog een week of drie Zuid Afrika rond trekken om daarna weer terug te keren in Kensington.
De markt was inderdaad heel gezellig. Er was van alles te koop: van vers brood en kaas tot antiek. Verder allerlei kramen met sieraden, kleding etc. De kramen stonden opgesteld onder grote dennebomen wat een goede beschutting bleek tegen de zon.
Toen we daar uitgekeken waren zijn we naar de Irene Village Dairy gereden en hebben daar koffie gedronken. Buiten dat dit een heel gezellig restaurant is met een heel groot terras, is er ook een grote winkel waar allerlei vesproducten wordt verkocht. Tevens is het nog een werkende boerderij die je kunt bezoeken, zodat de kinderen kunnen zien dat melk oorspronkelijk van de koeien komt!


Melk vers van de koe !

Geen opmerkingen: