dinsdag, maart 24, 2009

Lachen is gezond!

Afgelopen zaterdag heb ik bij Zenatude de workshop Happiness & Laughter gevolgd.
Niet omdat ik niet happy ben of omdat er niet genoeg te lachen valt, maar omdat Priscilla (mijn pilates "juf") deze workshop georganiseerd heeft. Priscilla, Vanessa en Shelley organiseren op zaterdagen workshops in de zaal waar normaal lessen pilates, yoga, paaldansen, boxylates etc. plaats vinden. Dit omdat deze zaal voor Zenatude niet genoeg oplevert. Dus om Priscilla te steunen was ik afgelopen zaterdag bij Zenatude om eens te kijken wat deze workshop precies inhield. We waren met een groep van 12 vrouwen en 1 man van allerlei leeftijden.
Deze workshop werd gegeven door Shareen Richter (Laughter Professor - haha).
Zij vertelde dat als wij lachen er endorfines in ons lichaam vrij komen die ons goed laten voelen. Lachen reduceert de stresshormonen epinephrine en cortisol en versterkt ons immuunsysteem. 2 minuten hartelijk lachen staat gelijk aan 10 minuten trainen op een gymtoestel.
Nu is bewezen dat het lichaam geen onderscheid kan maken tussen echt lachen of "fake" lachen. Normaal lachen we als we iets leuks zien, horen of meemaken.
Maar dit zijn dan prikkels van buitenaf. Wat Shareen ons wilde leren is om gewoon uit je zelf te lachen. We deden allerlei oefeningen om vanuit je zelf te leren lachen. Nu is dat tijdens een workshop niet zo moeilijk, maar om nu zomaar om niets in lachen uit te barsten .... daar heb ik toch wel wat moeite mee. Aan het eind van de ochtend kregen we een certificaat met daarop afgedrukt dingen die een mens gelukkig kunnen maken, zoals bijv.

- Be a smile millionaire
- Collect rainbows
- Give up worry, guilt and shame
- Go on adventures
- Have a merry heart
- Hug and kiss
- Look at the sky
- Make new friends
- Say hello to everyone
- Sing in the shower
- Smell flowers
- Watch the moon and stars come out
And do anything else that brings more abundance, balance, beauty, celebration, communication, courage, creativity, grace, happiness, health, joy, love, passion, peace, pleasure, relaxation, self-esteem, spontaneity, and life energy to oneself and to other humans and beings on this planet.

Geen opmerkingen: