zondag, maart 01, 2009

Bezoek aan SA Breweries

Een per maand hebben wij met Lions Fourways een "social". Deze keer was dit een bezoek aan SA Breweries in Newtown (min of meer down town Joburg).
Newtown is voor het grootste deel wel gerenoveerd en ziet er bijzonder verzorgd uit. Ook in Newtown bevindt zich bijv. het Market Theatre.
Bij SA Breweries hebben we een rondleiding gehad met daarbij videobeelden en bezoek aan bijv. een nagemaakte village (daar konden we het originele bier proeven zoals dat in menige village in ZA thuis gebrouwen wordt), een mijn, een pub. Videobeelden over wanneer en waar er voor het eerst bier gebrouwen werd en hoe dat nu gebeurt en welke bestanddelen hiervoor worden gebruikt.
Na afloop konden we op het terras bovenop het gebouw van SA Breweries allerlei soorten bier en cider proeven. Het meest bekende bier van SA Breweries is Castle en Black Label.






Daarna gingen we z'n allen naar de Keg & Minstrels in Fourways om gezellig met elkaar te eten en naar 2 rugby wedstrijden te kijken: Blue Bulls tegen de Blues uit Nieuw Zeeland en de Sharks tegen de Lions.
We weten nu trouwens door deze excursie dat Keg een houten biervat is. Vandaar dus de naam Keg voor de keten Ierse pubs die in Joburg is.

Geen opmerkingen: