dinsdag, mei 22, 2007

Lesotho 7-10 Mei

Samen met Mark en Rachel zijn we in het koninkrijk Lesotho geweest. Op de eerste dag zijn we naar Underberg gereden, een landleijk dorpje aan de voet van de zuidelijke Drakensbergen. We verbleven in Valemountafrica country lodge. 's avonds lekker je eigen open haard in je kamer aansteken !
.
Lesotho wordt geheel door Zuid Afrika omsloten en ligt heel hoog, vooral in het noordelijk gebied waar wij geweest zijn. De eerste uitdaging op de 8e was het bestijgen van de de Sani pas, die je tot 2960 meter omhoog voert, allemaal over 'dirt road', zodat een 4x4 geen overbodige luxe is. Aan de top is de hoogste pub van Afrika, de Sani top chalet.

Wij hebben vervolgens het noordelijk gedeelte doorkruist en overnacht in Oxbow, een wintersport hotel. Er ligt hier Mei-Augustus met een beetje geluk een pak sneeuw. Nu nog niet, we haddden overdag heerlijk weer en stralend blauwe luchten, Zo tegen 5 uur in de middag wer het aardig koud. We hadden het genoegen dat een groep Lesotho mensen in het hotel verbleven, ze zaten op een cursus boekhouden. Mensen zitten dan rustig in het restaurant met hun jassen aan en de vrouwen doen nog eens een extra dikke deken om. De volgende dag zijn we nog rotstekeningen gaan bezoeken en naar Clarens afgedaald, waar we een voortreffelijke B&B hebben gevonden. we hadden de beschikking over het hele huis, een heren boerderij uit 1913. De mevrouw die de B&B runt woont in Clarens en komt dan 's-ochtends het ontbijt maken. Wel is er personeel (servants zeggen ze hier) aanwezig om het huis op orde te huden en je te voorzien van thee en koffie. Een aanrader! De volgende dag hebben we een berg opgeklommen, die 'de mushroom' heet.






Geen opmerkingen: