vrijdag, november 24, 2006

Thonga Beach Lodge


Maandag ochtend om 11.00 uur weggegaan en een overnacht op de farm van Johan en Gudrun Engelbrecht, 5e generatie vanuit Duitsland en nog altijd spreken ze thuis Duits met hun kinderen. Gudrun kan heel goed koken en alle gasten gebruiken hun diner dan ook bij haar, wat voor een B&B bij zonder is. Maar je zit dan ook 35 km verwijdered van een stadje.

Dinsdag met de lunch bij Thonga Beach aangekomen; Laatste uur rijden moet je echt over een 4x4 beschikken, want je rijdtr door een soort bos en duin landschap met veel kuilen en modderpoelen.

's middags langs strand gewandeld en 's avonds meegegaan met andere gasten om te zien hoe schildpadden het strand opkomen om eieren tegen de duinen aan te begraven. Vang 9 tot half een 's nachts per jeep langs het strand gereden en we hebben op verschillende plaatsen twee enorme leatherback schildpadden aangetroffen die eerst een gat van zo'n 80 cm diep me thun achterpoten graven, vervolgens zo'n 50 eieren laten vallen en dan het hele zaakje weer met hun achterpoten toedekken. Heel imposant gezicht, op de foto zie je het opmeten van de schildpad. er wordt ook zonodig een microchip geplaatst in de achterpoot. Van de eieren die uitkomen overleeft maar een enkele maar als het een vrouwtje is, zal ze haar eieren 10 jaar later op precies dezelfde plaats op het strand begraven.

De volgende dag heb ik nog gesnorkeld vlak bij de lodge, onder niet ideale omstandigheden.

Geard

Geen opmerkingen: