zaterdag, november 17, 2007

Camera aan de poort

Al een hele tijd naar lopen kijken en nu toch maar de knoop doorgehakt: Een (semi) professionele camera opgehangen bij de poort, Kijken door de camera doe je normaliter op een willekeurige PC in je local area netwerk, wij gaan daarvoor de laptop in de keuken zetten waar ook de intercom en knop zit om onze poort te openen.

Het aardige aan mijn camera is dat hij WIFI werkt ('door de lucht'), zodat er geen 60 meter kabel hoeven te worden aangelegd.
De mogelijkheden zijn groot, je kan bv een emailtje sturen met een snapshot als op een plek van het gezichtsveld van de camera wat beweegt. Uiteraard kan je ook de beelden vastleggen, continu maar ook alleen als iets in beeld beweegt.
Wat ook tot de mogelijkheid behoort, is live beelden van de camera via Internet te bekijken, zodat je overal ter wereld any time je poort in de gaten kan houden.
Hoe het uitzicht is ? Ik heb even een snapshot genomen in het donker:

Voor een aantal zal ik de faciliteit beschikbaar stellen 'live' de camera beelden te zien, daarvoor moet nog wat geknutseld worden. Voor de IT'ers: Het spreekt bijna vanzelf dat Linux alles rondom de camera bestuurt. Je ziet dat echter in het normale gebruik nergens aan, alleen als je de software licentie bekijkt en wanneer je zelf zgn scripts wil maken voor de camera besturing.

Geen opmerkingen: