donderdag, augustus 09, 2007

Women's Day

Vandaag, donderdag 9 augustus, is het Women's Day. Dit is een nationale feestdag en een vrije dag. Veel mensen hebben er een lang weekend van gemaakt en zijn voor een paar dagen op pad gegaan. Wij hebben vanochtend de auto gepakt en richting Muldersdrift gereden. Aan de Beyers Naude Laan is Garden World. Een heel groot tuincentrum compleet met een kunstmarkt en een theetuin. We gingen er met name naar toe omdat er een aantal voorbeeldtuinen was ingericht, waarvan 1 door het tuinbedrijf, The Yardcrew, dat ook onze tuin heeft aangelegd en die om de 2 weken de tuin komt onderhouden. Aangezien Pierre met zijn mannen morgenochtend weer de tuin komt doen, moesten wij natuurlijk hun voorbeeldtuin gezien hebben. Met genoemde tuin - heel leuk met veel waterpartijen - hebben ze een gouden medaille gewonnen. Tevens was er de tuin te zien die Zuid Afrika dit jaar ontworpen heeft voor de Chelsea Flower Show Exhibit in Londen. In de 32 jaar dat Zuid Afrika meegedaan heeft aan deze prestigieuze tentoonstelling zijn ze altijd in de prijzen gevallen.
En omdat de vrouwen in Zuid Afrika op Women's Day verwend worden, zijn we heerlijk gaan lunchen bij Casa Linga, niet ver bij Garden World vandaan gelegen. Dit is een Italiaans restaurant gelegen midden in de heuvels van Muldersdrift. Als je naar buiten kijkt, zeker met het zonnige weer van vandaag, zou je je zo in Toscane wanen! Uitstekend gegeten! Casa Linga is kwalitatief een van de betere restaurants van Joburg en toch kost een super menu van 3 gangen maar 21 euro.

Voorbeeld tuin van de Yardcrew

Inzending Zuid Afrika naar de Chelsea Flower Show in Londen

1 opmerking:

Thomas zei

Het is toch elke dag al vrouwendag? Wanneer is het trouwens mannendag, dan zet ik het alvast in mijn agenda :)

Trouwens, die tuin van de Yardcrew zal wel een meer-jaren project geweest zijn? Als ze over jullie tuin al 4 maanden hebben gedaan.....