donderdag, april 26, 2007

Bij de ambassadeur op bezoek

Vandaag werd in Pretoria Koninginnedag, onze nationale feestdag, gevierd niet op de Nederlandse ambasssade, maar bij de ambassadeur thuis. Wij mochten na de juiste wegen bewandeld te hebben aanwezig zijn, mede omdat ik Legal BenchMarket International vertegenwoordig.
Bij binnenkomst werden wij welkom geheten door de ambassadeur Frans Engering en zijn vrouw en de gevolgmachtigd minister en plaatsvervangend ambassadeur Geeskelien Wolters.
Mevrouw Wolters maakte direct een opmerking over het jasje van Marion, omdat zij zo'n zelfde exemplaar bezat. Met een drankje in de hand daalden wij de trap af van het huis naar de tuin waar zich al een heel gezelschap, bestaande uit o.a. diverse militaire attachees, verschillende ambassadeurs en mensen uit het Nederlandse bedrijfsleven in Zuid Afrika, had verzameld.
Na het spelen van de volksliederen was er eerst een toespraak van ambassadeur Frans Engering, gevolgd door een speech van de Zuid Afrikaanse onderminister voor buitenlandse zaken, die heel leuk afsloot door terug te komen op gisteren, toen Zuid Afrika roemloos bij het cricket verloor van Australie. Dit in tegenstelling tot een recente cricket ontmoeting tussen Zuid Afrika en Nederland waar zij dik hadden gewonnen.
Er was een buffet met heerlijke lunchgerechten waar wij ons aan te goed hebben gedaan, alsmede de Zuid Afrikaanse wijn. Marion had nog een zeer geanimeerd gesprek met mevrouw Wolters, die ze gezien, het hebben van hetzelfde jasje, Geeskelien mocht noemen en die haar voorstelde aan de eerste ambassadeur van Suriname in Zuid Afrika. Een hele aardige meneer die pas 3 maanden in Zuid Afrika was en die de Surinaamse ambassade in Pretoria aan het opzetten is. Ook ontmoetten wij Onno van Kololo Game Reserve die aan zijn laastste weken als manager van genoemd game reserve bezig is.
Al met al een zeer geslaagde middag.
Foto's: Frans Engering, die binnenkort met pensioen gaat en het ambassade schild.


Geen opmerkingen: