woensdag, maart 16, 2011

Sydney en omgeving

Sydney is een echte metropool. Er wonen 4,5 miljoen mensen. We zijn er 6 dagen geweest met twee dagtochten zodat we een goede indruk konden krijgen. Wat ons opviel dat er heel veel Aziaten zijn, althans waar wij als toeristen rondliepen.
Sydney ligt aan een enorme baai met verschillende inhammen met stranden. Wij hebben in Bondi beach (hop-on hop-off bus) en Manly (per ferry boot) bezocht, het was jammer genoeg beide keren geen strandweer.

Het meest bekende gebouw in Sydney (en van heel Australie)is het Opera House, wat gerekend wordt tot een van de meest prestigieuze gebouwen van de 20e eeuw.


Sydney Opera House genomen vanaf de ferry onderweg naar Manly Beach.


Harbour Bridge en Opera House. Vanaf Circular Quay hebben we de ferry genomen naar Manly Beach.


The Rocks is een heel leuk gerestaureerd oud gedeelte van Sydney vlakbij de Sydney Harbour Bridge. In dit restaurantje aan het water hebben we ontbeten.


Met de hop-on, hop-off bus hebben we heel wat van Sydney gezien. We zijn o.a. uitgestapt op famous Bondi Beach! Op de foto is de skyline van Sydney te zien.




We hebben een excursie gemaakt naar Port Douglas. Vandaar met een boot de baai opgevaren om dolfijnen te spotten. En niet tevergeefs want we hebben er heel wat gezien!









Nog een excursie gemaakt naar de Blue Mountains.
Helaas regende het pijpestelen en lagen de toppen van de bergen in de mist.
Normaal gesproken lijken deze bergen blauw vanwege de gumtrees vandaar ook de naam Blue Mountains.


In de middag klaarde het wat op en tijdens ons bezoek aan Featherdale Wildlife Park was het droog. Op de foto een kangeroo met een jong in haar buidel. Een kangeroo jong heet een joey.


Kangeroo met jong.


De koala beertjes zijn zo schattig! Deze mocht ik aaien.

Geen opmerkingen: