dinsdag, november 23, 2010

94.7 CYCLE CHALLENGE

Dit jaar deden er 25.000 mensen mee aan een tocht van 94.7 km in en om Johannesburg. Een paar van de Lions helpen ook dit jaar weer mee met volgwagens en bezemwagens.
Marion en ik mochten al om 4.00 uur 's ochtends aanwezig zijn om journalisten rond te rijden die bij het wedstrijdgedeelte van de tour aanwezig waren. Om half zes was de start en reden we de tocht mee, zo nu en dan stoppend om de fotografen uit onze wagen de gelegenheid te geven hun best shot te maken. Maar ook onder het rijden waren er mooie plaatjes te schieten.

Vlak achter het peleton in de eerste kilometers, op weg naar downtown.





De winnaar bij de mannen, Nicolas White gaat als eerste over finish.


Na de eerste rondgang met journalisten zijn we 'sweep' gaan rijden, in ons geval om mensen op te pakken die het niet meer zagen zitten of materiaalpech hadden. Even tijd voor een foto voor de wagen.



Er waren 9 officiele waterpunten onderweg.



De berijder van deze ijscokar was zo onfortuinlijk om over de kop te gaan op de Jan Smuts, waar je het hardst naar beneden gaat. Bezemwagen haalt fiets op, ambulance de fietser.
Overigens is dit een karretje van de 'choc' groep die in koeienpakken rondrijden en R 2.3 miljoen voor het goede doel, Childhood Cancer Foundation, hebben opgehaald.
Ons Lionlid Paula Smart was een van de koeien, de andere Lions van Fourways hebben haar natuurlijk gesponsord.

Geen opmerkingen: