zondag, april 25, 2010

Weeshuis van Mama Jacky

Zaterdag 24 april heb ik samen met andere Lions van Lions Club Fourways het weeshuis bezocht van Mam Jacky. Het is een Mandelahuisje in het township Diepsloot waar Mama Jacky baby's en peuters opvangt die bijv. door de politie bij haar worden gebracht.
De meeste kindjes die gebracht worden, hebben zelfs niet eens een naam! Bijv. De moeder van Tutu (vernoemd door Mama Jacky naar bisschop Tutu)is vermoord door haar man, die dus nu in de gevangenis zit.Dus de politie bracht haar onder bij Mama Jacky. Van de meeste peuters is de vader niet bekend en is de moeder overleden aan Aids, alcoholvergiftiging of kan vanwege drugs en/of alcoholgebruik niet voor de baby zorgen. Als de baby's en peuters bij Mama Jacky aankomen, zijn ze dikwijls ondervoed en hebben een ziekte onder hun leden.
Als je die peuters zo ziet zitten, schieten de tranen in je ogen.
Lions helpt nu Mama Jacky met bijv. babyvoeding en medicijnen. Onze Lion, huisarts Paula, onderzoekt de kindjes elke maand. Deze keer bleken er een aantal waarschijnlijk tbc te hebben. Paula regelt nu een specialist, zodat de kindjes de juiste medicijnen krijgen.
Het is fantastisch dat er vrouwen bestaan zoals Mama Jacky die zich het lot aantrekken van deze kindjes. Maar zij kan dit niet alleen, dus springen organisaties zoals Lions bij.
Als we, zoals afgelopen zaterdag langs gaan, nemen we van alles mee en nemen we uitgebreid de tijd om de peuters een lekker te knuffelen!


Lion dokter Paula onderzoekt alle kinderen.


Sheila en Vi ontfermen zich over twee kleintjes:

Marion en Zuzu




De kinderen zitten zo de hele dag op een rij in een kamer op de grond.

1 opmerking:

Mireille zei

Marion, ik zou wel graag eens een keer meegaan als je de volgende keer gaat. Misschien dat wij met AISJ ook nog wat hulp kunnen bieden??