zaterdag, februari 16, 2008

Sani Pas

De laatste twee overnachtingen waren in Valemount Country Lodge. Echt een prima lodge met ruime kamers. De eerste avond had Dalene, de eigenares, heerlijk gekookt.
Op donderdag stond de Sani Pas op het programma. Aangezien het woensdagavond enorm geonweerd had, waren we benieuwd naar de staat van het pad dat over de pas naar Lesotho leidt. Donderdagochtend begon met zonnig en droog weer en de uitzichten vanaf het pad waren prachtig. Naarmate de dag vorderde en we steeds hoger kwamen, verschenen er meer wolken en het laatste stuk reden we dan ook in de wolken.
Aangekomen bij de hoogst gelegen pub van Afrika, waren we wel toe aan een kop koffie. We spraken een ervaren gids die toeristen de pas opneemt en volgens hem was de conditie van de weg in de laatste 4 jaar niet zo slecht geweest als juiste deze dag.
Inmiddels was het gaan regenen, maar we wilden toch nog even Lesotho inrijden.
Maar inmiddels was het weer zo slecht geworden, dat het verstandig was de terugtocht te aanvaarden. Door de regen was het pas naar beneden nog meer verslechterd en heeft Gerard constant in de lage gearing gereden. Soms zelfs met het central diff lock aan, voor als een van de achterwielen vrijkomt. Op het pad waren er door de regen een soort stroompjes ontstaan met diepe gleuven en de bochten waren totaal uitgesleten.
Maar, het was een avontuur wat we niet hadden willen missen!


Geen opmerkingen: