donderdag, augustus 02, 2007

Martial Heights

Afgelopen zondag zijn we naar een game lodge gegaan voor een driedaagse trip. In de krant hadden we een aantrekkelijke aanbieding gezien van Martial Heights. Een lodge die net is gestart met een hele bijzondere eigenaar, een voormalig Zuid Afrikaans top golfer, Wayne Westner. Al meteen na aankomst kwam de eerste verrassing: Alle drankjes waren gratis, want hij had nog geen drankvergunning. Leuk, maar ook in andere opzichten werden het bijzondere dagen. Wayne doet zelf de game drives en tijd speelt daarbij geen rol. Je vertrekt op een alleszins aanvaardbare tijden en de rit duurt dan zo'n 3-4 uur. We hebben heel veel wild gezien (oa kudu's, olifanten, leeuwen, giraffen, warthogs, wildebeesten, buffalo's, nijlpaarden, waterbokken, impala's) in het gebied Welgevonden, een co-operatie van 50 eigenaren die een gebied van 34 duizend hectare hebben ontwikkeld als wildpark. De enige van de Big Five die we gemist hebben, is het luipaard. We hebben wel de kill in de boom zien hangen: een dode aap. Het luipaard had een arm al lekker opgepeuzeld, maar het lijf en de poten hingen te bungelen aan een tak. Ondanks het geduldig wachten, liet het luipaard zich helaas niet zien. Binnenkort worden er 2 jonge leeuwen uitgezet in het reserve. Omdat genoemde mannetjes leeuwen geen familie van elkaar zijn, moeten ze in de boma aan elkaar wennen. Zo te zien is dat goed gelukt. Echter een tribe leeuwen bestaande uit 1 mannetjes leeuw en 2 leeuwinnen hadden het niet zo op deze nieuwe aanwinst.
Eerst gingen de leeuwinnen een partij staan brullen waarop de nieuwe mannetjes leeuwen terugbrulden. Dit alles was zeer tegen de zin van de mannetjes leeuw die al in het reserve zijn gebied had afgebakend, dus die ging ontzettend te keer tegen de 2 nieuwe jonge mannetjes leeuwen - hij begon zelfs onder het hek van de boma te graven. Al met al een prachtig spektakel!
Verder was Wayne zich aan het oefenen in de namen van de bomen (er staan zo'n 120 soorten bomen en bushes op Welgevonden), waarbij een aktieve rol was weggelegd voor ons: Eerst wees hij een boom aan en hij verwachtte dat wij precies wisten welke boom dat dan was. Gelukkig was Marion een snelle leerling. Aan het eind van de dag kon zij 10 bomen herkennen waaronder bijv. Common sugarbush ofwel gewoon suikerbossie!
De lodge zelf was zeer luxe. Elke kamer was ondergebracht in een apart chalet. Elk chalet had de naam van een van de Big Five. Wij zaten in Leopard. Het chalet had ook een eigen houten dek met daarin een jaccuzi. Vanaf het dek hadden we een prachtig uitzicht over Welgevonden en op een waterplaats waar de olifant, zebra's en kudu's kwamen drinken.
Verder hebben we van Wayne nog les gekregen (op het droge) om onze golfswing te verbeteren. Wayne is een bekende topgolfer, die na een ongeluk helaas zijn golfcarriere moest opgeven. Hij heeft toen een golfschool in Ierland opgericht. Maar na zo'n 5 jaar miste hij zijn familie in Zuid Afrika en het mooie weer en is toen weer teruggekeerd naar Zuid Afrika en heeft Martial Heights gekocht. De lodge is genoemd naar de Martial Eagle die in Welgevonden veel voorkomt.
Een paar sfeer impressies:




1 opmerking:

Anoniem zei

Seht gut aus!