zondag, februari 25, 2007

Hluwehluwe met Thomas en Lisette

Nu Thomas en Lisette al een eind gevorderd zijn met hun reis, zijn we ze eens gaan opzoeken in Kwazulu Natal, zo'n 550 km van huis. We hadden afgelopen woensdag afgesproken op de Wildebees lodge van Martijn, Marieke, Marco en Nathalie zie: http://www.wildebeesecolodge.com

Donderdag hebben we het Hluwehluwe Umfolozi natuurpark bezocht en zo'n 150 km er doorheen gereden. Prachtige natuur en natuurlijk veel beesten gezien. Heel aardig waren de aapjes die we zagen:



Donderdag hebben we een dag excursie gemaakt naar een gemeenschap bij Mkuze die leeft rondom een meer waarin veel nijlpaarden zitten. Aan het eind van de dag was een ontmoeting gearrangeerd door onze voortreffelijke gids Themba met een originele genezeres, zo iemand heet een Sangoma. Zo'n 80% van de oorspronkelijke bevolking in deze streken gaat bij ziekte naar een Sangoma. We hebben in de speciale hut een sessie mogen meemaken. Op mij maakt het eerder de indruk van een schertsvertoning, maar ik onthou julie het beeld niet, waar ze de botjes, schelpjes en andere rotzooi voor zich uitgooit om daaruit allerlei (on)zin uit te distilleren.


Op eind van de tour hebben we nog even gesproken met Roy en Sofie, die zo'n 7 maanden vrijwilligerswerk doen in deze streek op scholen. Ze wonen in een paar kamers van een gemeenschapsgebouw door de 'chief' ter beschikking gesteld. Douche: Een waterzak aan de dakgoot aan de achterkant van het gebouw. Geen internet, TV etc etc.. Ik heb geen website kunnen vinden van 'spark' oid, die hen uitzond.

Nog wat foto's op Picassa:

Geen opmerkingen: